Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kostelní les a umrlčí cesta

27. 2. 2021

     Další expedici, tedy jeji první část, jsme startovali brodem přes řeku Šemberu, ve známé osadě Colorádo a dál do hlouby kostelního lesa, tam jsme se zamotali a bloudili údolím. Chvíli trvalo, než jsme našli správnou cestu, ale příroda pohádková, laděna do mechu (tzv. Rumunsko). Různorodá krajina s dobrodružným průjezdem, až k samotné řece. Tam jsme zdolávali říční tok po dřevěných lávkách a mostkách. Vincent pokračoval vodou a Hubert ztrácel v lesním porostu. Dál lesní osadou s osadníky, kteří zdravili a mávali: "Máte to opravdu povedené, tak hlavně ať to dál jezdí.... moc pěkné.", křičeli na nás z druhého břehu řeky.

     Užívali jsme si údolí Šembery, už není pro nás tak neznámá, již se dobře orientujeme. Rychle nacházíme cestu zpět a vydáváme se bez obtíží k cíli první etapy. Dobré to bylo, rychle dotankovat, posílit se a hurá do další části expedice, která bude trochu souviset.

* * *

Ujetá vzdálenost:     5,150km          Doba jízdy:     2h 37min.

* * *

snimek-obrazovky-13.png

     Jsme unaveni, ale těšíme se dál. Start druhé etapy byl ve 20°°h a vedl Umrlčí cestou v sobotním únorovém úplňku. Je zataženo a máme +5°C, lépší atmosféru jsme si nemohli přát, parádní. A vzhůru ke hranici (povedený úsek) a dál lesem do údolí nám známé řeky Šembery a tam se protnula cesta s první etapou dnešního putování. Však noční tvář krajiny má zcela jiný výraz ve své tváři, nežli je tomu za deního světla. Je to větší porce dobrodružství, to rozhodně. A znovu nám známý brod v osadě Colorado, tentokrát ve světle reflektorů. Napínavé a povedené to bylo. Byl i noční fanoušek, který si na nás posvítil, aby dobře viděl.

     To už jsme dorazili do cíle tohoto dlouhého putování, které se vydařilo na výbornou. Cesta proběhla bez kolize a všechny nástrahy se podařilo překonat.

* * *

Ujetá vzdálenost:     5,110km          Doba jízdy:     2h 15min.