Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osada Colorado a šemberské údolí.

     Tato etapa startovala před 21. hodinou z osady Colorado a hned v úvodu brodíme živou řeku Šemberu a pohybujeme se p111.pngo zelené stezce Kostelním lesem, která je značně blátivá a plná kořenů.... plná útrap, které pomalu zdoláváme. Hvězdné nebe nad korunami stromů tvoří pěknou scenérii nočního obrazu. Rozcestí u sv. Martina a dál cestujeme lesem, až na samý konec tohoto prostoru. Rozcestí Pod Šemberem. Chvíle odpočinku nad plánem trasy a začínáme se pomalu vracet po zelené, kolem hradiště v bahnitém terénu. A ejhle, nalezen artefakt (č. V), odrazové sklíčko, to je teda věc. Tak se pomalu prodíráme dál, je už slyšet zpěv noční řeky, které se ve tmě držíme. Cestou míjíme nespočet padlých statných stromů a vracíme se na místo, odkud se startovalo.    

     Nevyhnuli jsme se drobným kolizím v této náročné etapě a zaznamenali jsme hejkala s jeho tipyckým hýkáním (bájná postava lesů, převážně na Plzeňsku) a nejednoho poutníka (šneci na cestách). Nenechali jsme se zmást a drželi se itineráře, však noční orientace je zkrátka náročná .Počasí nám přálo, byla tropická noc a po větrných dnech jsme byli nuceni překonávat a odstraňovat kmeny a větve z polámaných stromů. Také jsme častěji použili vyprošťovací plechy, hlavně přes odvodňovací kanály. A bylo jich dost, nekonečně. Tuto atrakci máme po dnešku skutečně natrénovanou. V útrobách lesa jsme se ztratili ve tmě a museli jsme se vracet na cestu, která se chvíli hledala. I tak se celá tato náročná etapa zdolala bez tankování. Byla náročná, dobrodružná a poučná. Jsme unaveni, ale spokojeni.

     Čas na rekonvalescenci Vincenta i Huberta s osádkou není dlouhý a do začátku další výpravy nezbývá ani 20 hodin. Jdeme odpočívat a připravit se na zítřejší etapu.

 

D4 tour RC

1. etapa: 3,570km     -     1hod. 49min.

2. etapa: 7,320km     -     4hod. 23min.

3. etapa:

4. etapa:


112.png
* * *

 

Ujetá vzdálenost:     7,320km          Doba jízdy:     4hod. 23min.