Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava na zříceninu hradu Sion

    111.png V pátečním odpoledni jsme se vydali na zříceninu hradu Sion. Času na přípravu nebylo mnoho, zabalit a vyrazit. Po 15°°hod. jsme vyráželi od sv. Ondřeje (z roku 1402), Cestou husitských hejtmanů (NS). Pod kostelíkem zmizely oba vozy v lese a klesaly cestou mezi kamen113.pngy a kořeny. Své nástrahy maskuje cesta listím. O chvíli později přijíždíme k řece Vrchlici a před mostkem zastavujeme. Dost času nám zabrala stavba nájezdů, na samotný most. A to samé na druhé straně, čas běží a nám se ho podařilo zdolat. A dál podél proudu bouřlivé Vrchlice naučnou stezkou, která navazuje na Svatojakubskou cestu. A přijíždíme k dřevěnému opevnění na kraji lesa, než se před námi zanedlouho otevře pohled na pozůstatky rozsáhlého panského sídla Jana Roháče z Dubé. Obhlídka okolí i hradeb, kde máme v plánu chvíli spočinout....

     Poklidné místo v hradbách zříceniny hradu, občerstvení při soumraku s černou kávou, než přišel očekávaný déšť. Dopít, zabalit a vydáváme se na cestu návratu. Noční les nás svírá korunami stromů a my rozrážíme noční deštivou atmosféru této výpravy. Drobná Vincentova kolize při sestupu k noční řece. Drobné zdržení na cestě, ale jedeme dál. Voda zurčí v korytě, skoro zlověstně tmou, jen oka reflektorů občas mrknou na bujarou hladinu řeky Vrchlice (délka toku 30km). Přes mostek se dostáváme na druhý břeh a stoupáme vzhůru.... Po více než tříhodinovém cestování zastavujeme na konci naší cesty a končíme u sv. Ondřeje.
     Výprava to byla zdařilá a jistojistě se do těchto míst ještě vrátíme a pokoříme celou plánovanou trasu, dle již sestaveného itineráře.

112.png

* * *

Ujetá vzdálenost:     3,610 km     -     Doba jízdy:     3hod. 28min.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář